Vrei să oprești executarea silită asupra casei tale?

Modalitatea de executare imobiliară este cea mai la îndemână formă de executare silită pentru creditorul care dorește să obțină recuperarea sumelor de bani, într-un timp cât mai scurt, avand în vedere faptul că, de cele mai multe ori, imobilul executat reprezintă obiectul contractului de ipotecă, drept garanție a unui împrumut.  

Totuși, chiar și în ipoteza unui contract de credit cu ipotecă pe locuință, executarea silită trebuie să respecte anumite dispoziții legale instituite pentru ca debitorul sa nu fie victima unui abuz din partea creditorilor urmăritori.

De notorietate este faptul că, de cele mai multe ori, locuințele debitorilor se vând la licitație publica la un preț derizoriu, cu mult mai mic decat valoarea imobilului la momentul contractării creditului, persoanele în cauză fiind executate silit prin poprirea, în continuare, a salariului, până la valoarea creditului. Astfel de practici sunt considerate ca fiind modalități abuzive de executare, fapt ce poate fi oprit prin introducerea unei contestații la executare în fața instențelor de judecata, în termenul de 15 zile de la luarea la cunoștință despre actul de urmărire.

De ce să apelați la noi? Experiența în domeniul contestațiilor împotriva executărilor silite ne-a conturat o serie de argumente pe care le susținem în cadrul cererilor noastre și pe care instanțele din România le consideră temeinice și justificate.

Care este abordarea noastră? Executarea silită a unei locuințe este o problemă delicată atât pentru debitori, dar si pentru instanța de judecată care soluționează contestația la executare. În acest sens, urmărim să subliniem regimul special pe care îl are un imobil executat ce reprezintă locuința familiei debitorului, analizand dispozitiile legale din dreptul intern, dar, mai ales cele din Dreptul European, care protejează dreptul la locuință al debitorului, de o așa manieră încât să nu se aplice regulile obișnuite ale executării silite imobiliare atunci când ar fi vorba despre locuința familiei.

Fiind vorba despre casa în care locuiți, credem că este foarte important să cunoașteți dacă executarea silită este legală, încă de la momentul la care ați luat cunoștintă de primul act de executare silită, pierderea termenului de 15 zile pentru introducerea contestației fiind unul decisiv, existând riscul de a se ajunge chiar și până la evacuarea dumneavoastra și a familiei din acel imobil.  

Pasii de urmat

Intalnirea cu unul dintre avocatii nostri, verificarea documentelor si incheierea contractului de asistenta juridica

 

Formularea contestatiei la executare

 

Solutionarea contestatiei la executare de catre instanta de judecata

 

Contacteaza-ne

Acord procesare date

Detalii de contact

Telefon: 0752.613.613,

E-mail:

contact@contestatie-executaresilita.ro

Adresa: Bucuresti, Bdul. Ferdinand I, nr. 70, etaj 1, sector 2